του Damien Chazelle
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2223_babylon.jpg

Ήθελα να βάλω κάτω από το μικροσκόπιο τα πρώτα χρόνια μιας μορφής τέχνης και μιας βιομηχανίας, την εποχή που έψαχναν τα πατήματά τους και μου άρεσε η ιδέα της παρατήρησης μιας κοινωνίας που αλλάζει. Το Χόλυγουντ πέρασε μια σειρά γρήγορων και κατακλυσμιαίων αλλαγών στη δεκαετία του ’20, και κάποιοι επιβίωσαν, πολλοί όμως, όχι. Υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά στην ιστορία αυτής της μετάβασης.
(...) Στην πραγματικότητα υπάρχουν έξι πρωταγωνιστές σ’ αυτή την ιστορία, πλαισιωμένοι από μια μεγάλη συλλογή βοηθητικών χαρακτήρων, που κοιτάζει ο καθένας το προσωπικό του συμφέρον.
(...) Το δε Λος Άντζελες είναι ένας από τους χαρακτήρες της ταινίας και σαν όλους τους χαρακτήρες έπρεπε να έχει την δική του εξέλιξη .
(...) Πολλοί άνθρωποι μεταναστεύουν από διάφορες πόλεις, από όλη την υφήλιο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι γεννήθηκαν πολλά πράγματα, όπως ο κινηματογράφος και το Χόλυγουντ. Είναι μια πόλη που αναπτύσσεται ραγδαία και αδηφάγα, υπάρχει η νέα τεχνολογία που συγκρούεται με τις παλιότερες, καθώς επικρατούν πολλές φορές ακρότητες και απερισκεψία.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)