του Paul Thomas Anderson
b_505X0_505X0_16777215_00_images_2021_magnolia.jpg

Μερικές φορές νομίζεις ότι τελειώνεις με το παρελθόν, όμως εκείνο δεν τελειώνει μαζί σου”.

Μια δραματική ταινία - ψηφιδωτό με σύνθετη δραματική δομή, μια σύγχρονη τραγωδία. Η ταινία παρουσιάζει έναν μικρόκοσμο της αμερικανικής κοινωνίας μέσω εννέα αλληλένδετων ιστοριών που όλες τους διαδραματίζονται μέσα σε μια μέρα .
Διαδραματίζεται στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο στην Καλιφόρνια σε μια βροχερή μέρα χωρίς σύννεφα.
Στο πολύβουο Σαν Φρανσίσκο, οι ζωές τον κατοίκων του συναντιούνται καθημερινά. Άνθρωποι που, από μακριά, μας φαίνονται ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι, συχνά προδίδονται από τις δικές τους πράξεις, εκθέτοντας τον πραγματικό τους εαυτό σε κοινή θέα.
Έτσι, μια τυχαία μέρα στον Σαν Φρανσίσκο Βάλεϊ, ένας ετοιμοθάνατος μεγιστάνας πατέρας, μια νεαρή συμφεροντολόγος σύζυγος, ένας αφελής αποκλειστικός νοσοκόμος, ένας διάσημος τηλεοπτικός «γκουρού» και γυναικοκατακτητής, ένας φλύαρος ερωτευμένος αστυνόμος, ένα παιδί θαύμα, ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού και μια αποξενωμένη, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά κόρη, πρωταγωνιστές όλοι τους μικρών διαφορετικών περιπετειών, θα γίνουν ήρωες μιας ενιαίας δραματικής ιστορίας.
Πρωταγωνιστούν Tom Cruise, Jason Robards, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman.
Ο Paul Thomas Anderson, σκηνοθέτης της ταινίας, δηλώνει στον πρόλογο του σεναρίου εργασίας: "Είμαι από την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο. Για πολλά χρόνια, ντρεπόμουν για αυτό -σκεφτόμουν ότι αφού δεν ήμουν από τη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης ή από τους αγρούς της Αϊόβα τότε δεν έχω να πω τίποτα. Μόλις ξεπέρασα το ποιος ήμουν και από πού καταγόμουν, ανακάλυψα την αγάπη μου για το Λος Άντζελες. Ελπίζω ότι αυτή να είναι μια πραγματική ταινία του Λος Άντζελες. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σκόπευα να κάνω τη Μητέρα όλων των ταινιών για την κοιλάδα του Σαν Φερνάντο. "

(δ.τ.)