(Η νύχτα με τις μάσκες)
του David Gordon Green
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1819_halloween-2018.jpg

Jamie Lee Curtis, ηθοποιός
Είδα πως η ταινία έδινε τον τέλειο φόρο τιμής. Πρόκειται μια αυθύπαρκτη ταινία με μια δική της, πλήρη ιστορία που απλώς συνδέεται με το παρελθόν. Οι δύο ταινίες, δίπλα-δίπλα, αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα και λένε την ίδια ιστορία για διαφορε-τικές γενιές με τον ίδιο απλό, σαφή, εμβληματικό τρόπο που έκανε ιστορική ταινία τρόμου το Halloween. Είναι μια ταινία για το τραύμα που περνάει από γενιά σε γενιά. Πιστεύω πως αυτός είναι ένας υπέροχος τρόπος να πεις την ιστορία της ηρωίδας, μέσα από τα μάτια της κόρης και της εγγονής της».

David Gordon Green, σκηνοθέτης
Ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου. Σηκώθηκα ένα πρωί και είδα ένα e-mail που μου ζητούσε να σκηνοθετήσω το σίκουελ της ταινίας Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween). Αισθάνθηκα αμέσως πολύ περίεργα, όπως όταν στέκε-σαι στην άκρη ενός γκρεμού. Αυτή η ταινία είχε πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό μου όταν ήμουν παιδί. Ήταν η πιο απολαυστική ταινία από όσες δεν επιτρέπονταν ακόμα να δω.
(....) Υπάρχουν αρκετές καταστάσεις στην ταινία όπου βλέπουμε μόνο τη σιλουέτα του Μάγιερς. Προσπαθούμε να μην αποκαλύψουμε τίποτα για την προσωπικότητά του. Δεν θέλω να μάθω τίποτα γι’ αυτόν. Δεν θέλω να νιώθω συμπάθεια ή να καταλάβω το μυαλό που δημιούργησε το τέρας που σφαγιάζει δίχως κίνητρο. Θέλω απλά να αφήσω να εκφραστεί η πηγή του κακού.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)