του Tim Burton
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_miss-peregrine.jpg

Tim Burton, σκηνοθέτης
Σαν παιδί, δεν ξεχνάς ποτέ το συναίσθημα τού να είσαι διαφορετικός. Μένει μαζί σου για πάντα. Όταν ήμουν παιδί με έβλεπαν ως «ασυνήθιστο» γιατί μου άρεσαν οι ταινίες με τέρατα. Υπάρχουν πολλοί με παρόμοιες αναμνήσεις, κάποιοι μάλιστα αισθάνονται έτσι και ως ενήλικοι.
(...) Η ιστορία ήταν σαν ένα δυνατό και μυστηριώδες όνειρο. Συνδέθηκα πολύ με το βιβλίο και μου αρέσει φοβερά το γεγονός ότι η ιστορία γεννήθηκε χάρη σε αυτές τις φωτογραφίες.
(...) Η ταινία λέει μια φαντασμαγορική ιστορία με το πιο τρυφερό μήνυμα: να είσαι πάντα ο εαυτός σου, αποδέξου ό,τι σε κάνει διαφορετικό και ασυνήθιστο – εσένα και όλους τους άλλους.

Ransom Riggs, συγγραφέας
«Πάντα έβρισκα συναρπαστικές τις παλιές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες έγιναν τελικά η βάση για τους χαρακτήρες, αφού τις κοίταζα και προσπαθούσα να φανταστώ τι ιστορία κρύβεται πίσω τους. Τελικά, η ταινία περικλείει τις φωτογραφίες αυτές σε μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και ανατριχίλας, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης.

Eva Green, ηθοποιός
Οι κεντρικοί χαρακτήρες της ταινίας θα θεωρούνταν φρικιά στον κόσμο μας, και θα γίνονταν στόχος. Στο απομακρυσμένο νησί όπου ζουν και ευημερούν, η “εκκεντρικότητά” τους θεωρείται κάτι ξεχωριστό και όμορφο.
[Για την ηρωίδα] Τα παιδιά της είναι η ζωή της. Είναι μια ατρόμητη πολεμίστρια, κάτι σαν μια σκοτεινή εκδοχή της Μέρι Πόπινς.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)