του Clint Eastwood
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_sully.jpg

Clint Eastwood, σκηνοθέτης
Ένας άνθρωπος που καταφέρνει να διατηρήσει την ψυχραιμία του όταν χάνει και τους δύο κινητήρες και διαχειρίζεται τα προβλήματα χωρίς πανικό, είναι ιδιαίτερος χαρακτήρας και αξίζει να τον παρακολουθήσεις σε μία ταινία. Για μένα όμως, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον η διαμάχη που ξέσπασε αμέσως μετά, όταν οι ειδικοί αμφισβήτησαν τις αποφάσεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήχθη, παρά το γεγονός ότι έσωσε τόσες πολλές ζωές.
(...) Υποθέτω ότι αν βρισκόμουν σε μια παρόμοια κατάσταση, ως πιλότος είναι πιθανότερο να επιχειρούσα μια προσυδάτωση, παρά να πήγαινα κάπου αλλού χωρίς αεροδιάδρομο. Ο Sully γνώριζε καλά την περιοχή. Ήξερε από πού θα έρχονταν τα ελικόπτερα και τα διασωστικά και επέλεξε το κατάλληλο σημείο ώστε να τους προσεγγίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Δεν είναι ότι το προσθαλάσσωσε στη μέση του ωκεανού όπου δεν θα τους έβλεπε κανείς.
(...) Ελπίζω η ταινία να δείξει ότι μια κακή συγκυρία μπορεί να έχει αίσιο αποτέλεσμα. Όταν κάτι πηγαίνει στραβά, υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Κυβερνήτης Σαλενμπέργκερ που θα ρισκάρουν τα πάντα – τον χρόνο, τον κόπο ακόμα και τη ζωή τους – για χάρη των άλλων. Μπορεί η ταινία να φέρει μόνο το όνομά του αλλά ουσιαστικά μιλάει για τον καλύτερο εαυτό που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Tom Hanks, ηθοποιός
Δεν είμαι πιλότος, αλλά υποτίθεται ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις να κάνεις τέτοιου είδους προσγειώσεις. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατάλαβε τις πραγματικές προεκτάσεις των πράξεων του και τι σήμαιναν αυτές. Δεν θα τον ακούσεις ποτέ να λέει ότι είναι ήρωας, αλλά ήξερε ότι μπορούσε να καταφέρει την προσγείωση. Η πράξη του ήταν εξαιρετικά ηρωική και πλήρωσε το τίμημα.
(...) Και ξαφνικά διαβάζεις ένα σενάριο τόσο ενδιαφέρον αλλά και τόσο απλό που αποτελεί το τέλειο κράμα χαρακτήρα και διαδικασιών. Είμαι εξίσου ανταγωνιστικός με κάθε ηθοποιό, οπότε ήξερα ότι ήθελα τουλάχιστον να προσπαθήσω, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία έξι χρόνια δουλεύω συνέχεια. Ήταν κουραστικό, αλλά κάτι ο ρόλος, κάτι ο κύριος Κλιντ Ίστγουντ... Αισθάνθηκα ότι δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ευκαιρία να με προσπεράσει.
[Όταν ενσαρκώνεις έναν πραγματικό χαρακτήρα], σε πιάνει φόβος. Λες 'δεν θα ακουστώ σαν αυτόν, δεν θα του μοιάζω. Ελπίζω να καταφέρω να αποδώσω κάτι από τον χαρακτήρα του, από την προσωπικότητά του, το κύρος και τη γοητεία του’, όποιος και αν είναι αυτός ο άνθρωπος.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)