του Paul Greengrass
(οι δηλώσεις του Matt Damon)
jason-bourne.jpg

Ήταν δύσκολο να προετοιμαστώ για την νέα αυτή ταινία. Πολύ δυσκολότερο από όταν ήμουν 29. Είμαι 45 ετών τώρα και είμαι ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό είναι όμως ένα ωραίο πρόβλημα.

Δεν είμαι ακριβώς ο πρώτος ηθοποιός που σου έρχεται στο μυαλό όταν προσπαθείς να φανταστείς έναν υπερκατάσκοπο πέντε ηπείρων.
Αγαπάμε τον Μπορν, όπως κι όλος ο κόσμος, και ψάχναμε αφορμή για να γυρίσουμε την επόμενη ταινία. Συζητούσαμε για πιθανές ιδέες και πάντα κάπου κολλούσαμε. Στο μεταξύ κάναμε μαζί μια άλλη ταινία (Green Zone). Η αλλαγή του κόσμου ήταν η ιδανική αφορμή για την επόμενη ταινία. Οπότε, το επόμενο βήμα ήταν να βρούμε πού ήταν ο ήρωας αυτά τα 12 χρόνια που μεσολάβησαν αφότου έφυγε από την υπηρεσία.

[Σχετικά με την οπλοκατοχή] Είναι ένα τόσο τοξικό θέμα στη χώρα μας, που δεν μπορείς ούτε καν το συζητήσεις, χωρίς ο κόσμος να αναστατωθεί ή να εκνευριστεί. Είναι ένα ζήτημα που πολώνει δυστυχώς τους πάντες. Θα ήταν εξαιρετικό αν μπορούσαμε να βρούμε έναν τρόπο να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, από όλους αυτούς που είναι πνευματικά ασταθείς.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή, euronews.com)