(Ο δρόμος του χρήματος)
του J.C. Chandor
margin-call.jpg

Με επίκεντρο το κλειστό σύμπαν της χρηματηστηριακής οικονομίας, αυτό της Wall street, ο σκηνοθέτης αφηγείται τις 24 κρίσιμες ώρες σε έναν αμερικανικό επενδυτικό κολοσσό στις αρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, το 2008.
Ένας νέος οικονομικός αναλυτής, υπάλληλος μιας αμερικάνικης εταιρίας επενδύσεων ανακαλύπτει ένα λάθος στην θεμελιώδη εξίσωση του συστήματος οι επιπτώσεις του οποίου απειλούν με κατάρρευση όχι μόνο την εταιρία αλλά και ολόκληρο το οικονομικό σύστημα του δυτικού κόσμου. Τα ανώτερα στελέχη της εταιρίας συνέρχονται με σκοπό να λάβουν αποφάσεις με οικονομικό αλλά και ηθικό αντίκτυπο στις ζωές τους.
Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008.
Με τους Zachary Quinto, Stanley Tucci, Kevin Spacey, Paul Bettany.
Ο σκηνοθέτης  J.C. Chandor δηλώνει: «Πολλοί αναρωτιούνται πως απέκτησα τόση βαθιά κατανόηση αυτής της βιομηχανίας, χωρίς να έχω ποτέ εργαστεί σε αυτήν, όμως ο πατέρας μου εργάστηκε σε αυτό τον τομέα για σχεδόν 40χρόνια, συγκεκριμένα για την Merrill Lynch, οπότε οπωσδήποτε είχα βαθιά γνώση των ανθρώπων του οικονομικού κόσμου και ακόμα περισσότερο, είχα ισχυρό αίσθημα κατανόησης για αυτό για το οποίοι αυτοί νοιάζονται περισσότερο από οτιδήποτε».

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)