του Ilya Naishuller
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
hardcore-henry.jpg

Ilya Naishuller, σκηνοθέτης
Το σινεμά δράσης πάντα απογειωνόταν όταν αποτύπωνε την αίσθηση της συμμετοχής σε ό,τι γίνεται στην οθόνη. Με το “Hardcore Henry” το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και βάλαμε τον θεατή μέσα στο σώμα του πρωταγωνιστή, έτσι ώστε να βιώσει μια κατάσταση που συνήθως βλέπει από ασφαλή απόσταση.
(...) Ο Τιμούρ (Timur Bekmambetov) με ρώτησε ποιον είχα στο μυαλό μου [για πρωταγωνιστή] και αμέσως σκέφτηκα τον Σάρλτο (Sharlto Copley). Έτσι, κανόνισε ένα τηλεφώνημα με τον Σάρλτο και του εξήγησα την ιδέα και το στιλ της ταινίας. Ο Σάρλτο μου είπε ότι τον ενδιέφερε σαν ιδέα και θα ήθελε να συμμετάσχει σε κάτι τόσο πειραματικό, αρκεί να του άρεσε το σενάριο και ο ρόλος. Πέρασα μια γεμάτη άγχος εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα στον οποίο δεν θα μπορούσε να πει όχι! Έτσι, σκέφτηκα ότι κανένας ηθοποιός δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόκληση να παίξει παραπάνω από έναν ρόλους στην ίδια ταινία και κατέληξα στην ιδέα των πολλαπλών Τζίμι.
(...) Δεν υπήρχε τεχνική και μέθοδος για αυτό που επιχειρούσαμε, δεν μπορούσαμε να ανατρέξουμε σε παρόμοια δουλειά και να πάρουμε ιδέες. Άρα, κάθε φορά που καταφέρναμε να γυρίσουμε μία από τις πολύπλοκες σκηνές, ξέραμε ότι ήμασταν οι πρώτοι που τα κατάφερναν και η ευφορία ήταν απίστευτη. Μας έδινε δύναμη να συνεχίσουμε, όπως και ιδέες για να λύσουμε όλα τα προβλήματα που είχαμε ακόμη μπροστά μας.

Timur Bekmambetov, παραγωγός
Τρία πράγματα με προσελκύουν σε ένα πρότζεκτ: η πρωτοτυπία, η τολμηρότητα και το ενδιαφέρον κόνσεπτ. Το βίντεο ήταν πραγματικά περίεργο, μοναδικό. Κάτι που μοιάζει καθαρή τρέλα, αποδεικνύεται προϊόν σκληρής δουλειάς και πολλής σκέψης.
(...) Ο Ίλια έχει έναν πολύ προσιτό τρόπο αφήγησης. Ισορροπεί ιδανικά τη βία, το χιούμορ και την ιστορία, μαζί με τους χαρακτήρες. Δεν είναι απλώς 90 λεπτά κουλ σκηνών – η ταινία κρύβει ένα συναρπαστικό μυστήριο.

(σημειώσεις για την παραγωγή)