του J.J. Abrams
super-8.jpg

Μια συναρπαστική περιπέτεια, καταιγιστική στους αφηγηματικούς της ρυθμούς, αλλά και μια νοσταλγικού χαρακτήρα ταινία επιστημονικής φαντασίας που αποτίει ένα φόρο τιμής στο σινεμά που ο Steven Spielberg γύρισε τη δεκαετία του 1980.
Το καλοκαίρι του 1979, σε μια μικρή πόλη του Οχάιο, μια ομάδα φίλων γίνονται μάρτυρες ενός καταστροφικού εκτροχιασμού τρένου, ενώ γυρίζουν, σε μια απομονωμένη σιδηροδρομική διασταύρωση, μια ερασιτεχνική ταινία με ζόμπι χρησιμοποιώντας μια super 8 κάμερα. Πολύ σύντομα αρχίζουν να υποψιάζονται πως δεν πρόκειται για κάποιο απλό ατύχημα. Λίγο αργότερα, ανεξήγητες εξαφανίσεις και απίστευτα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στην πόλη και ο βοηθός σερίφη προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια - κάτι πολύ πιο τρομακτικό απ' όσο οποιοσδήποτε θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Ο J.J. Abrams, σκηνοθέτης της ταινίας δηλώνει: "Ήθελα το κοινό να απολαύσει δράση, χιούμορ, αγωνία σε μια ταινία blockbuster, αλλά την ίδια στιγμή ήθελα να υπάρχει ψυχή και αλήθεια σε όλο αυτό… Η αρχική μου ιδέα αφορούσε σε μια μεταφορά με τρένο κάποιου περιεχομένου από την Area 51."
Ο Steven Spielberg, παραγωγός της ταινίας δηλώνει: "O Τζέι Τζέι έχει τη μοναδική ικανότητα να γεφυρώνει γενιές. Φαίνεται η αγάπη του για τις ταινίες όπως γίνονταν παλιά και την ίδια στιγμή κάνει πολύ σύγχρονες ταινίες. Πιάνει τον παλμό της νέας γενιάς και τον εκφράζει και την ίδια στιγμή μπορεί και εκφράζει και τη δική μου. Είναι ο καλύτερος που υπάρχει στην κινηματογραφική αφήγηση ιστοριών. Και στη συγκεκριμένη ταινία αναμειγνύει μοναδικά την επιστημονική φαντασία με μια ομάδα παιδιών που συμπεριφέρονται τόσο καθημερινά και αναγνωρίσιμα..."

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή