του Jonathan Demme
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
ricky-and-the-flash.jpg

Jonathan Demme, σκηνοθέτης
Όλοι έχουμε ένα κομμάτι του παρελθόντος μας που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Όταν η Ρίκι βλέπει την κόρη της να διαλύεται, νιώθει ότι έχει την ευκαιρία να εξιλεωθεί και να διορθώσει όλες τις κακές επιλογές που έκανε στο παρελθόν.
Η Ricki Rendazzo είναι μια εκδοχή της Meryl Streep που δεν έχουμε ξαναδεί. H Meryl έχει κάνει φοβερές υποκριτικές στροφές. Έχει ενσαρκώσει διάσημους, μία τρομαχτική μάγισσα στο Into the Woods, και γενικά αναλαμβάνει ακραίους χαρακτήρες. Σε αυτή την ταινία, η Ricki έχει τις ιδιοτροπίες της, αλλά η Meryl την παίζει τόσο γήινα. Μία πραγματική, αυθεντική, τραγουδίστρια της ροκ, μία πραγματική γυναίκα του 21ου αιώνα.
(...)  Η Julie (που υποδύεται η Mamie Gummer, κόρη της Meryl Streep) και η Ricki είναι εντελώς διαφορετικές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, έχουν τρομερές ομοιότητες. Ο τρόπος που έρχονται κοντά είναι φοβερός. Η συνεργασία με τη Mamie είχε πολλή πλάκα. Μέρος της δουλειάς μου ήταν να προσπαθήσω να βάλω μία σφήνα ανάμεσα τους. –Δεν είναι η μαμά σου αυτή. Δεν είναι η Meryl Streep. Είναι μια άλλη μητέρα την οποία έχεις να αντιμετωπίσεις και πάμε να της το κάνουμε πολύ δύσκολο, γιατί της αξίζει.

Meryl Streep, ηθοποιός
Όλοι πρέπει να ζούμε με τα λάθη μας. Νομίζω ότι εύχεται τα παιδιά της να τη συμπαθούσαν περισσότερο, να την καταλάβαιναν. Αλλά έχει καθαρή ματιά στα πράγματα. Η Ricki ζει τη στιγμή. Συμπεριφέρεται παρορμητικά. Είναι ανακουφιστικό να υπάρχει κάποιος που δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήταν αναμενόμενο. Μας λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό, γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας της.
(...) Η Mamie είναι πολύ δραματική, πάντα ήταν, από τριών χρονών, μπορεί και από τριών μηνών. Οπότε παίζουμε χρόνια τώρα. Θαυμάζω την ίδια και την τόλμη της να πέφτει με τα μούτρα. Είναι δύσκολο να μπεις σε αυτό το επάγγελμα, ειδικά με μία μητέρα τόσο γνωστή στο Χόλιγουντ, αλλά τα παιδιά έχουν τη δική τους ματιά για τους γονείς τους, δεν τους βάζουν στο βάθρο. Οπότε, το να βρει έναν τρόπο να είναι θυμωμένη μαζί  μου, δεν της ήταν καθόλου δύσκολο.
(...) Νομίζω ότι και οι δύο είναι οξύθυμες. Και οι δύο αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις από το περιθώριο. Λένε πάντα αλήθειες. Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει. Και οι δύο βιώνουν την αλήθεια τους, χωρίς δικαιολογίες..

Diablo Cody, σεναριογράφος
Ο χαρακτήρας της Ricki είναι εμπνευσμένος από τη μητριά μου, την Terry, που ήταν τραγουδίστρια σε μία ροκ μπάντα. Η Terry έχει έξι εγγόνια και ακόμα ροκάρει κάθε Σαββατοκύριακο, ηλεκτρίζοντας το κοινό. Το ροκ εν ρολ είναι η ζωή της και θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι στη ζωή της πίστευαν ότι ήταν χαζό για μια μαμά ή γιαγιά να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά η ίδια δεν δίνει δεκάρα. Την αγαπώ για αυτό.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)