της Susanne Bier
serena.jpg

Δεκαετία του 30, στις ΗΠΑ. Βόρεια Καρολίνα. Η εποχή της μεγάλης ύφεσης. Ο Τζορτζ Πέμπερτον μαζί με τη γυναίκα του, την Σερίνα φθάνουν σ’ ένα παρθένο δάσος, στην αμερικανική ενδοχώρα. Εκεί η επιχείρηση ξυλείας του Τζορτζ εκμεταλλεύεται το δάσος. Η Σερίνα, προς μεγάλη της έκπληξη, ανακαλύπτει ότι ο άνδρας της έχει ένα εξώγαμο, και ότι η ίδια δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Η προσωπική και η επιχειρηματική ζωή διαπλέκονται σ’ αυτό το οικογενειακό μελόδραμα…
Η καταγόμενη από τη Δανία, Σούζαν Μπίερ εστίαζε πάντα σ’ ένα τοπίο σχέσεων περίπλοκο και συχνά δύσβατο, και το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Φιλοδοξία, έρωτας, πάθος, χρήμα, εξουσία: υπάρχει εδώ κάτι από την σαιξπηρική Λαίδη Μακμπέθ στο κεντρικό γυναικείο πρόσωπο.
Βασισμένη στη προσωπική λάμψη των δυο πρωταγωνιστών της (και το κοινό τους κινηματογραφικό παρελθόν) αλλά και σ’ ό,τι αποκαλείται «production values», η σκηνοθεσία εστιάζει στην αναπαράσταση της εποχής και τις σκοτεινές περιπλοκές της μεταξύ των δύο ηρώων σχέσης.
Η παραγωγή της ταινίας απασχόλησε επί μακρόν την σκηνοθέτιδα και τους κεντρικούς ηθοποιούς της: για πάνω από δύο χρόνια Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ron Rash, ενός σημαντικού λογοτέχνη της αμερικάνικης σκηνής.
Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζένιφερ Λόρενς, Ρις Ίφανς.

Σ.