(Ο Κύριος Χούλα Χουπ)
των Joel και Ethan Coen
hudsuck.jpg

Ένας νεαρός υπάλληλος, γίνεται ξαφνικά διευθυντής σε μία μεγάλη εταιρεία. Παρ’ όλη την αφέλεια του, κατορθώνει να την οδηγήσει στην οικονομική επιτυχία.
Αφέλεια και σάτιρα, σαρκασμός και επίθεση στον κόσμο των επιχειρήσεων: αυτά είναι τα κεντρικά στοιχεία της ταινίας. Κινηματογραφόφιλοι, οι σκηνοθέτες αναπαράγουν με πιστότητα τις παλιές κωμωδίες του Frank Capra/ Φράνκ Κάπρα και του Preston Sturges/ Πρέστον Στάρτζες.
Τα ντεκόρ, με επιρροές από τον γερμανικό εξπρεσιονισμό είναι δείγμα της κινηματογραφοφιλίας των σκηνοθετών Joel και Ethan Coen.
Ο Joel Coen σχολιάζει τα σχετικά με τα ντεκόρ: «Τα στοιχεία του ντεκόρ καθοδηγούν την ταινία. Η ένταση- αντίθεση μεταξύ των κάθετων γραμμών και κύκλων: Υπάρχουν αυτά τα ψηλά κτίρια, και ύστερα υπάρχουν και αυτά τα κυκλικά σχήματα που βρίσκονατι παντού και  τα οποία αντικατοπτρίζονται και στην πλοκή... στη δομή της ίδιας της ταινίας. Η αφήγηση ξεκινά με το τέλος, και μετά κάνει ένα κύκλο προς τα πίσω, στην αρχή της ιστορίας, με μια μεγάλη αναδρομή στο παρελθόν.»
Στους κεντρικούς ρόλους Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh, Paul Newman

Δ.Μ.