του Steven Soderbergh
sideeff.jpg

Η Emily Taylor είναι μια δυστυχισμένη γυναίκα: υποφέρει απο άγχος, νευρική εφίδρωση και ταχυκαρδία. Ωστόσο, αυτή η νεαρή γυναίκα θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη: ο αγαπημένος σύζυγός της πρόκειται να βγει από τη φυλακή. Όμως, μετά την επιστροφή του, η συναισθηματική κατάσταση της Emily επιδεινώνεται. Τα ψυχο-φάρμακα που παίρνει σταθεροποιούν την κατάστασή της, αλλά έχουν παρενέργειες. Όταν ο σύζυγός της δολοφονείται, τότε τα ίχνη του αίματος οδηγούν στην Emily, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα. Ένας ψυχίατρος αναλαμβάνει την υπόθεσή της, διερευνώντας τις παρενέργειες των φαρμάκων της…
Ο Steven Soderbergh συχνά χρησιμοποιεί ως πρόφαση τα κινηματογραφικά είδη, για να εστιάσει σε πολιτικά σκάνδαλα ή τις κοινωνικές συνθήκες. Σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ διερευνά το παρασκήνιο και την πολιτική των φαρμακευτικών εταιρειών.
Ο Steven Soderbergh δηλώνει σχετικά με την ταινία: «Μου αρέσουν οι ταινίες που προσπαθούν να κάνουν περισσότερα από ένα πράγματα ταυτόχρονα. Οι Παρενέργειες /Side Effects είναι ένα θρίλερ μεν, αλλά βασίζεται σε μια πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει το σημερινό κόσμο. Εάν αυτό το αποδόσεις και με χάρη, το κοινό το εκτιμά πάντα».
Σχετικά με τη σχέση ταινίας- πραγματικότητας, ο Scott Z. Burns, συν- σεναριογράφος της ταινίας, δηλώνει: «Υπήρχε μια ιστορία στις ειδήσεις κάποια στιγμή για έναν ψυχίατρο που προσπάθησε να προσλάβει έναν ασθενή του, για να σκοτώσει την ερωμένη του. Όταν ο ασθενής πήγε στην αστυνομία δε τον πιστέψανε γιατί προφανώς ήταν τρελός. Αν και η ιστορία μας είναι πολύ διαφορετική από εκείνη, είναι γεμάτη ανατροπές, με τρόπο τέτοιο ώστε να αναρωτιέσαι συνεχώς τι συνέβη και ποιος λέει την αλήθεια».
Με τους Jude Law, Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones, Channing Tatum.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)