του Andrew Davis
chain.jpg

Ερευνητής σ’ ένα εργαστήριο που πειραματίζεται στην παραγωγή φθηνής ενέργειας, ο ήρωας (Κιάνου Ρήβς) θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία ενός επιστήμονα. Όταν προσπαθεί να διαφύγει μαζί με μια συνάδελφό του, τότε όλοι τον καταδιώκουν. Μόνη λύση για τον ήρωα να αποκαλύψει την συνομωσία που κρύβεται πίσω απο τα γεγονότα.
Ο σκηνοθέτης Άντριου Ντέηβις/ Andrew Davis, ήταν υπεύθυνος πριν τρία χρόνια για τον Φυγά, μια ταινία με παρόμοιο στόρυ: η καταδίωξη ενός αθώου, που θεωρείται ένοχος για ένα έγκλημα που δεν έχει κάνει. Τυπικό δείγμα ταινίας καταδίωξης, η Αλυσιδωτή Αντίδραση/ Chain Reaction, στηρίζεται στο κινηματογραφικό παρελθόν του σκηνοθέτη της και των ηθοποιών της:
Τόσο το θεματικό πλαίσιο της ταινίας, όσο και η παρουσία του Κιάνου Ρήβς (Speed) στο κεντρικό ρόλο είναι αποκαλυπτικά των προσθέσεων της παραγωγής: η ταινία στοχεύει σ’ ένα κοινό θεατών που έχουν εμπειρία θέασης από τις δύο ταινίες (Φυγά, Speed) και η σκηνοθεσία επιχειρεί να αναπαράγει την οπτική απόλαυση τους. Ταινία καταδίωξης, όπου το σημαντικό είναι περισσότερο οι κινηματογραφικοί ρυθμοί της αφήγησης και λιγότερο η ίδια η ιστορία.
 Πρωταγωνιστούν επίσης οι Morgan Freeman, Rachel Weisz, Fred Ward, Brian Cox
Δ.Μ.