του Noah Baumbach
greenbe1.jpg

Μια ρομαντική κωμωδία, που αφηγείται τη, γεμάτη συναισθηματικές περιπλοκές, συνάντηση δύο εκκεντρικών χαρακτήρων.
Η Φλόρενς είναι μια φιλόδοξη τραγουδίστρια που προσπαθεί να βρει τη θέση της στον κόσμο αυτό. Εργάζεται ως προσωπική βοηθός στην οικογένεια Γκρίνμπεργκ. Όταν ο Φίλιπ Γκρίνμπεργκ φεύγει για ένα μεγάλο ταξίδι με την σύζυγό του και τα παιδιά του, η Φλόρενς επισκέπτεται το σπίτι για να επιβλέπει τον σκύλο της οικογένειας αλλά και να ρίχνει μια ματιά στον Ρότζερ, αδερφό του Φίλιπ, που βρίσκεται στο Λος Άντζελες για να προσέχει το σπίτι. Εργένης γύρω στα σαράντα, ο Ρότζερ είναι ευφυής, σαρκαστικός και, όπως και η Φλόρενς, ένα είδος χαμένης ψυχής. Μια χαριτωμένα εκκεντρική και απροσδόκητα σημαντική σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά τους.
Ο Ben Stiller (που υποδύεται τον Roger Greenberg) δηλώνει: "Ο Νόα γράφει με τον τρόπο με τον οποίο μιλούν οι άνθρωποι, καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο πολλές φορές δεν ακούει ο ένας τον άλλον πάνω στη συζήτηση" (...) Γυρίζοντας την ταινία, συνειδητοποίησα πως αυτό ήταν κάτι που κι εγώ έκανα συχνά στη ζωή μου - κάποιος μου έλεγε κάτι και εγώ απαντούσα "αχά, αχά" ενώ σκεφτόμουν απλά τι θα πω μετά."
Ο Rhys Ifans (που υποδύεται στην ταινία τον Ivan Schrank) δηλώνει : "Αποφασίστηκε πως ο χαρακτήρας μου θα ήταν Άγγλος – κάτι που θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για μένα, αλλά προσέθετε επίσης μια επιπλέον αποξένωση στον Ιβάν που εμπλούτιζε την ταινία. Γνωρίζω αρκετούς Ιβάν στο Λος Άντζελες και είναι Βρετανοί. Όλοι στην ιστορία αυτή μου φαίνονται ελαφρά απομονωμένοι, ειδικά ο Γκρίνμπεργκ. Ο Ιβάν δείχνει να έχει τους μηχανισμούς ώστε να προσαρμόζεται κάπως καλύτερα απ’ ότι ο Γκρίνμπεργκ. Έχω την ίδια ηλικία με τον Ιβάν και η ιστορία αυτή θέτει ερωτήματα σχετικά  με την ηλικία των 40 και αν στην ηλικία αυτή έχεις καταφέρει ότι είχες θέσει ως στόχο. Είναι μια πολύ αστεία κωμωδία που προέρχεται από ένα σοβαρό κομμάτι."

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)