του Tony Scott
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
pelham.jpg

Brian Helgeland, σεναριογράφος
Πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες που υποβάλλουν τους χαρακτήρες σε ακραίες καταστάσεις. Στο συγκεκριμένο έργο θέλησα να εξελίξω περισσότερο τη σχέση ανάμεσα στον Γκάρμπερ και τον Ράιντερ, τον συντονιστή κυκλοφορίας του μετρό και τον τρομοκράτη, μια σχέση που δεν εξερευνάται ιδιαίτερα ούτε στο μυθιστόρημα αλλά ούτε και στην πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του

Tony Scott, σκηνοθέτης
Ο Γκάρμπερ [τον υποδύεται ο Denzel Washington] δουλεύει στα κεντρικά γραφεία του μετρό της Νέας Υόρκης τα οποία είναι τόσο σύγχρονα όσο και τα γραφεία της NASA.Θέλησα να ισορροπήσω αυτόν τον καθαρό, high-tech κόσμο με το σκοτεινό, βρώμικο υπόγειο κόσμο της Νέας Υόρκης μέσα στο μετρό.
Στόχος μου ήταν να αγγίξω αυτόν τον κόσμο όπως δεν τον έχει αγγίξει κανένας άλλος στο παρελθόν.

John Travolta, ηθοποιός
[Οι ρόλοι των "κακών" στις ταινίες] σε απελευθερώνουν: μπορείς να είσαι ήρεμος, απότομος, γοητευτικός, τρελός, να υιοθετήσεις όποια ηθική στάση θέλεις, ενώ οι ‘καλοί’ χαρακτήρες είναι πάντα συγκρατημένοι.
[Ο χαρακτήρας που υποδύομαι] Αισθάνεται ότι η πόλη τον έχει προδώσει, ότι τον κακομεταχειρίζεται. Ο Ράιντερ ως χαρακτήρας μοιάζει να τα έχει υπολογίσει όλα, στην πράξη όμως είναι ο τύπος που αντιδρά στα ερεθίσματα, μπορεί να εκραγεί αυτόματα αν πεις τη λάθος λέξη.

John Turturro, ηθοποιός
[Σχετικά με τον χαρακτήρα που υποδύομαι] Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχε τέτοια ειδικότητα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. Δημιουργήθηκε εκ των υστέρων.
Μιλούσα μαζί [με τον υπολοχαγού Βίνσεντ Καμονέτι, τον  αστυνομικό που υποδύομαι στην ταινία] μετά από κάθε σκηνή. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους ανθρώπους κοντά σου.  Ένας ηθοποιός ψάχνει να βρει το συναίσθημα μιας σκηνής ενώ ένας αστυνομικός πρέπει να κρατάει τα συναισθήματά του έξω από τη δουλειά.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)