του Tony Scott
unstopp.jpg

Μια καταιγιστική στους ρυθμούς της περιπέτεια που διαδραματίζεται μέσα σ' ένα περιορισμένο χώρο που βρίσκεται σε συνεχή κίνηση.
Ένα τρένο βρίσκεται σε ξέφρενη πορεία και χωρίς κανέναν να το κυβερνάει, το οποίο είναι γεμάτο με τοξικά χημικά. Δύο άντρες βρίσκονται ξοπίσω του σε ένα μονό βαγόνι και προσπαθούν να το σταματήσουν πριν αυτό εκτροχιαστεί και μολύνει όλη την περιοχή.
Ο Tony Scott δηλώνει για την ταινία: "Είναι μια ταινία που ξεκινά στα 80 χιλιόμετρα την ώρα και καταλήγει στα 240 χιλιόμετρα την ώρα, είναι ταχύτητα υπό την επήρεια speed. Αυτή ήταν η πιο απαιτητική και η πιο θαυμάσια περιπέτεια που έχει βρεθεί στο δρόμο μου, διότι έπρεπε να διηγηθώ μια ιστορία χαρακτήρων μέσα σε κάτι που πήγαινε πολύ, πολύ γρήγορα. Το παν είναι πάντα οι ερμηνείες.
Το σενάριο του Μαρκ [Mark Bomback] ήταν ότι πιο αγωνιώδες έχω διαβάσει. Το διάβασα μονορούφι. Οι χαρακτήρες γινόντουσαν όλο και πιο δυνατοί καθώς ξεδιπλωνόταν η ιστορία, ενώ η δράση είναι αμείλικτη, παίρνει σταδιακά φόρα και δεν ελαττώνει ποτέ ταχύτητα.
Σε κάθε ταινία που έχουμε συνεργαστεί, ο Ντένζελ [Denzel Washington ] αγγίζει μια διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς του. Μέσα σε κάθε έναν από εμάς, και σε διαφορετικές στιγμές της ζωής μας, υπάρχουν διαφορετικές προσωπικότητες. Ο Ντένζελ είναι εκπληκτικός στο να αγγίζει την κατάλληλη προσωπικότητα για ένα συγκεκριμένο project".

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)