των John Stenenson & Mark Osborne
(Οι δηλώσεις των συντελεστών)
panda3.jpg
Jeffrey Katzenberg (παραγωγός)
Η ταινία είναι μια ερωτική επιστολή στην Κίνα. Υπάρχει μια παράδοση ηλικίας 4 χιλιάδων χρόνων σπουδαίας τέχνης, μεγάλης αρχιτεκτονικής. Η Κίνα είναι μια υπέροχη χώρα εξαιρετικής ομορφιάς. Θέλαμε οι θεατές να μεταφερθούν σ’ αυτό τον κόσμο που οι σκηνοθέτες αναδημιούργησαν. Έτσι η ταινία Kung Fu Panda είναι ένας φόρος τιμής στην Κίνα.

John Stevenson (σκηνοθέτης)
Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια ταινία χωρίς χρονικό προσδιορισμό. Θέλαμε να ‘ναι χωρίς χρόνο ενώ την ίδια στιγμή να διαδραματίζεται στην αρχαία Κίνα. Οι μεγάλες ταινίες είναι άχρονες.
Θέλαμε να κάνουμε μια ταινία πολεμικών τεχνών και θέλαμε να ‘ναι πιστή στον κινέζικο πολιτισμό. Αν και δημιουργήσαμε ένα είδος μυθικής και φανταστικής Κίνας που ποτέ δεν υπήρξε.
panda1.jpgΝομίζω ότι αυτό που αξίζει σ’ ένα παραμύθι είναι η σκοτεινή του πλευρά. Και είναι αυτή που κάνει τα αστεία μέρη της ταινίας να’ ναι πιο αστεία, όταν αυτά κάνουν αντίθεση με σκοτεινότερα συναισθήματα. Νομίζω ότι είναι αυτό το μέρος που κάνει μια ταινία να λειτουργεί.

Mark Osborne (σκηνοθέτης)
Ήταν πολύ σημαντικό για μας εξ’ αρχής ότι η ταινία Kung Fu Panda να’ χει ένα θέμα, ένα θετικό μήνυμα στο οποίο να πιστεύουμε. Θέλαμε να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία με κωμωδία και δράση. Θέλαμε να’ ναι μια πλούσια πλήρης εμπειρία και μέσα της να’ χει ποικιλία. Ένα είδος yin- yang, η αρμονία των αντιθέτων. Το κωμικό στοιχείο και το σκοτεινό συναισθηματικό περιεχόμενο να’ ναι σε ισορροπία, σε αρμονία.

Jack Black (ηθοποιός, φωνή στον Po).
Δεν είχα την αίσθηση ότι υποδυόμουν ένα χαρακτήρα (όταν έπαιζα τον Po) γιατί είναι ο εαυτός μου. Σκέφτομαι τον εαυτό μου ως ένα είδος αρκούδας. Είμαι πολύ τριχωτός, μαλακός και τεμπέλης και ορισμένες φορές τρελλαμένος και οργισμένος. Είμαι ο Po. Και ο Po είναι εγώ. Υπάρχει στην ταινία από την πλευρά μου πολύ λίγη υποκριτική.
panda2.jpg
Dustin Hoffman (ηθοποιός)
Η ιδέα που υπάρχει στον κεντρικό χαρακτήρα είναι ότι αυτός είναι ένας αντι-ήρωας και στην συνέχεια γίνεται ένας αληθινός ήρωας γιατί είναι ένα ανθρώπινο ον. Δεν είναι κάποιος ιδανικός, ιδεατός ήρωας. Και είναι αυτό που κάνει την ταινία εξαιρετική. Δεν χρειαζόμαστε έναν υπερ-ήρωα. Ο υπερ-ήρωας είναι μέσα σου και με τίποτε δεν μοιάζει με την εξωτερική σου όψη.

(δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου στο φεστιβάλ Καννών 2008).