του Clint Eastwood
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
changel2.jpg

Joe Michael Straczynski (σεναριογράφος).
Ήμουν ρεπόρτερ για παρά πολλά χρόνια και είχα τις πηγές μου πολύ πριν γίνω σεναριογράφος. Είχα πληροφορίες για τα πρακτικά από τις ακροάσεις της επιτροπής του Δήμου για την υπόθεση της Christine Collins και έψαξα στο δημαρχείο. Έμεινα έκπληκτος από το τι είχε συμβεί και αφιέρωσα ένα χρόνο στην έρευνα της υπόθεσης. Έμεινα κατάπληκτος από το πόσο πολύ υπέφερε θέτοντας μια πολύ απλή ερώτηση: «Τι συνέβη στο παιδί μου;». Το σενάριο βασίζεται 100% στο τι συνέβη δεν υπάρχει τίποτε κατασκευασμένο σ’ αυτό.

Clint Eastwood (σκηνοθέτης).
Κάθε δύο ή τρεις δεκαετίες στο Λος Άντζελες συμβαίνει ένα είδος επανάστασης: η αστυνομία και κάποιοι πολιτικοί εμπλέκονται σε διαφθορά. Αυτή η υπόθεση του 1928 διαδραματίζεται σε μια τέτοια περίοδο. Για κάποιο λόγο απορρίφθηκε η αρχική διαμαρτυρία της μητέρας ότι το παιδί της χάθηκε. Ήταν μια ανύπαντρη μητέρα και ίσως η εμφάνιση της να μην ήταν πολύ καλή.
(…) Η αλήθεια είναι το πιο σημαντικό σ’ αυτήν την ιστορία. Το να πεις την αλήθεια είναι το πιο σημαντικό για έναν ηθοποιό. Το να λες την αλήθεια είναι η πιο σημαντική αρετή που υπάρχει στον κόσμο -και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει κάθε δραματική πλοκή ενδιαφέρουσα.
changel1.jpg
Angelina Jolie (ηθοποιός)
Έχασα τη μητέρα μου λίγους μήνες πριν και ο χαρακτήρας που υποδύομαι της μοιάζει πάρα πολύ. Η μητέρα μου ήταν κατά κάποιον τρόπο παθητική και πολύ, πολύ γλυκιά. Ωστόσο όταν κάτι αφορούσε τα παιδιά της ήταν λέαινα. Όμως σαν γυναίκα ήταν πάρα πολύ ντροπαλή. Γι’ αυτό σε πάρα πολλά η Christine μου θυμίζει την μητέρα μου. Και αυτή η ταινία ήταν ένας τρόπος για να βρεθώ μαζί της μετά το θάνατο της και γι’ αυτό ήταν πολύ παρηγορητικό αλλά και ενδιαφέρον.
(…)Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων ήμουν νευρική. Ο Clint Eastwood είναι ένας ηγέτης: αποφασιστικός και σαφής και αφιερωμένος στο να αφηγηθεί την ιστορία. Σέβεται κάθε απλό μέλος του συνεργείου και του δίνει χρόνο. Ο καθένας αισθάνεται ότι έχει αξία, ο καθένας κάνει το καλύτερο του. Ποτέ δεν είδα άλλον σκηνοθέτης που να δείχνει τέτοιο σεβασμό. Όχι επειδή είναι ο Clint Eastwood, αλλά επειδή είναι γενναιόδωρος και ενδιαφέρεται για τον καθένα

(δηλώσεις σε συνέντευξη τύπου στο Φεστιβάλ Καννών 2008)