των Joel Coen & Ethan Coen
(οι δηλώσεις των σκηνοθετών)
burn2.jpg
Joel Coen
Η ιστορία έχει να κάνει με μεσήλικες ανθρώπους, που όλοι τους υποφέρουν από επαγγελματικές, προσωπικές και… σεξουαλικές κρίσεις που αγγίζουν θέματα εθνικής ασφάλειας. Αυτό είναι που την κάνει μια ιστορία για την Ουάσινγκτον. Η πλοκή έχει να κάνει με τη CIA και τον κόσμο της σωματικής υγιεινής, και το τι συμβαίνει όταν οι δύο αυτοί κόσμοι διασταυρώνονται και συγκρούονται. Επίσης μέσα σ' όλα, κάποιο ρόλο παίζει και το Διαδικτυακό ραντεβού. Στην ουσία γράψαμε το σενάριο την ίδια περίοδο που ετοιμάζαμε το Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους/ No Country for Old Men.

Ethan Coen
Είναι μια κωμωδία, με την ευρεία έννοια, και έχουμε ασφαλώς ασχοληθεί με τις κωμωδίες και στο παρελθόν. Όμως με τον κόσμο της πόλης Ουάσινγκτον, της κατασκοπείας και της ίντριγκας, δεν είχαμε ασχοληθεί ποτέ ξανά. Το Καυτό Απόρρητο/ Burn After Reading είναι η δική μας βερσιόν των ταινιών του Τόνι Σκοτ και των περιπετειών με ήρωα τον Τζέισον Μπορν, χωρίς όμως τις εκρήξεις.
burn1.jpgΗ ιδέα για την ταινία μας ήρθε σκεπτόμενοι διαφορετικούς ρόλους που θέλαμε να γράψουμε για ηθοποιούς που γνωρίζουμε- τους οποίους σκεφτήκαμε ότι θα είχε πλάκα να τους έχουμε όλους μαζί στην ίδια ταινία: Τζορτζ Κλούνι, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπραντ Πιτ, τους γνωρίζαμε και είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν, εκτός από τον Πιτ. Σκεφτήκαμε μια μίξη χαρακτήρων και μια ιστορία, που θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε αυτούς τους ηθοποιούς να παίζουν.

Joel Coen
Έχοντας δουλέψει δύο φορές με τον Κλούνι και τον Τζένκινς και τουλάχιστον τέσσερις φορές με την ΜακΝτόρμαντ, μπορούμε να πούμε ότι είναι από τους ηθοποιούς που μας εμπνέουν να γράφουμε γι' αυτούς. Όπως και ο Πιτ, έτσι και ο Τζον Μάλκοβιτς είναι από αυτούς που δεν είχαμε συνεργαστεί αλλά το θέλαμε πολύ. Έτσι γράψαμε τους ρόλους τους βασισμένους πάνω τους αποκλειστικά, κάτι που είχε αρκετή πλάκα Οι ήρωες της ταινίας, βλάκες, αλλά αξιαγάπητοι. Ζητήσαμε από τους ηθοποιούς να... βγάλουν όση βλακεία μπορούσαν.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)