του Sean Penn
wild2.jpg
Μετά τα The Crossing Guard, The Pledge ο Sean Penn στην ταινία του Into the wild απεικονίζει μια ζωή στα όρια. Ο κεντρικός ήρωας, ένας αναχωρητής της σύγχρονης ζωής που αποζητά και αναζητά τη γαλήνη στους πιο απομακρυσμένους τόπους, αποφασίζει να δοκιμάσει τόσο τα σωματικά όσο και τα ψυχικά του όρια.
Ο νεαρός ιδεαλιστής Κρίστοφερ ΜακΚάντλες (Christopher McCandless), μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, κι ενώ τον περιμένει μια άνετη ζωή, αποφασίζει ξαφνικά να εγκαταλείψει τα πάντα για την άγρια φύση της Αλάσκας. Περιπλάνηση σε αφιλόξενες περιοχές και συναντήσεις με διάφορους ανθρώπους συνιστούν την παρακαταθήκη του ΜακΚάντλες, που αφήνει την τελευταία του πνοή εκεί που επέλεξε... στη φύση. Τα κίνητρα της επιλογής του, αλλά και τα αίτια του θανάτου του, αποτελούν μυστήριο που μονάχα ο ίδιος θα μπορούσε να λύσει.
wild1.jpgΗ ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Jon Krakauer που αφηγείται τις αληθινές περιπέτειες του Christopher McCandless (1968 -1992), που μεγαλώσε σ' ένα προάστιο της Washington, D.C., και πέθανε σε ηλικία 24 χρονών στην Αλάσκα .
Η εφημερίδα New York Times γράφει σχετικά με την ταινία: «Το Into the Wild παρουσιάζει τα μυστήρια και τις δυσκολίες της ζωής μ’ έναν τρόπο που ελάχιστες πρόσφατες αμερικάνικες ταινίες έχουν καταφέρει».
Σε μια κριτική οι Los Angeles Times αναφέρουν «Το Into the Wild αποτελεί μια σημαντική αλλαγή ύφους για το συγγραφέα-σκηνοθέτη. Είναι το πιο ζεστό, το πιο εορταστικό και, αν δεν το αναγνωρίζετε από το υλικό, το πιο προσωπικό φιλμ του».

(πηγή δελτίο τύπου)