του Michael Winterbottom
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
mighty2.jpg
Michael Winterbottom (σκηνοθέτης)
Ήμουν στο Πακιστάν το 2001 όταν ο Daniel Pearl (σ.τ.μ. δημοσιογράφος της Wall Street Journal, η ταινία αφηγείται επεισόδια της ζωή τους) και Mariane Pearl κάλυπταν ειδησεογραφικά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Γυρίζαμε στο In This World στο Πεσαβάρ όταν ακούσαμε για το θάνατο του Danny. Όταν λοιπόν διάβασα το βιβλίο της Mariane (με τις αναμνήσεις της κοινής ζωής τους) εντυπωσιάστηκα. Μου φάνηκαν οι καταστάσεις που περιέγραφε αναγνωρισμένες. Δεν ήταν συνειδητά προσπάθεια να έχω ένα διαφορετικό ύφος. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε την ταινία πολύ απλά. Για τα εξωτερικά πήγαμε στο Πακιστάν και κάναμε γυρίσματα, ενώ τα εσωτερικά τα κινηματογραφήσαμε στην Ινδία. Προσπαθήσαμε να αναδημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού.
mighty1.jpg
Mariane Pearl (συγγραφέας).
Όταν συνάντησα τον Brad Pitt ανακάλυψα ένα ελεύθερο πνεύμα και αισθάνθηκα ότι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση αν και προερχόμαστε από τελείως διαφορετικούς κόσμους. Του εμπιστεύτηκα. Η ιστορία του Danny δεν αφορά μόνο εμένα αφορά μεταξύ άλλων και τους Αμερικανούς.

Angelina Jolie (ηθοποιός)
Διάβασα το βιβλίο. Την θαύμαζα από μακριά την Mariane. Μ’ ενδιέφερε πάρα πολύ ίδια και η ιστορία της. Πίστευα παρά πολύ στη φωνή της. Είχα αγωνία για να είμαι σωστή στο να την υποδυθώ. Όντας στο Πακιστάν ευρύνοντας την υπόθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας ο Danny Pearl απήχθηκε και αργότερα εκτελέσθηκε. Ο τραγικός του θάνατος, το θάρρος του και η πίστη του στη δύναμη του τύπου υπήρξε η αφετηρία για να γράψει η Mariane ένα βιβλίο στο οποίο αφηγείται τις αναμνήσεις από την υπόθεση.

(αποσπάσματα συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών 2007)