των Tim Johnson & Karey Kirkpatrick
(δηλώσεις των συντελεστών)
hedge2.jpg
Jeffrey Katzenberg (παραγωγός)
Νομίζω ότι είμαστε μάρτυρες της δεύτερης αναγέννησης στο χώρο του animation. Η πρώτη αναγέννηση του είδους συνέβη τέλη της δεκαετίας του 80, αρχές δεκαετίας του 90 και αφορούσε τα χειροποίητα (τα σχεδιασμένα με το χέρι) δισδιάστατα κινούμενα σχέδια.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι η δεύτερη αναγέννηση και καθοδηγείται από τα κινούμενα σχέδια που δημιουργούνται από computer.
Είδαμε τα 2 προηγούμενα χρόνια και ακόμα και τώρα ορισμένες από τις καλύτερες ταινίες από τους πιο ταλαντούχους σεναριογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και παραγωγούς με απίστευτους πόρους καθώς χρειάζονται 4 με 5 χρόνια για να κάνω αυτές τις ταινίες. Αυτή είναι μια μεγάλη εποχή για τα κινούμενα σχέδια.
hedge1.jpg
Bruce Willis (ηθοποιός)
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι οι καλύτερες κωμωδίες προέρχονται από τον κόσμο των κινούμενων σχεδίων. Σήμερα στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν καλογραμμένες κωμωδίες είναι πολύ λίγες. Αυτή η ταινία έχει μια πολύ αστεία ιστορία.
Οι νέοι θα βρουν πολλά αστεία και κωμικά επεισόδια στη ταινία -αν και το χιούμορ της ταινίας κυρίως στοχεύει στους ενήλικες.
Η ταινία αναπτύσσει ένα λόγο για τον καταναλωτισμό και το βλέμμα της πάνω στην ανθρώπινη συμπεριφορά και στην κοινωνία είναι διασκεδαστικό για τον καθένα.

Avril Lavigne (ηθοποιός)
Είχε πλάκα η διαδικασία ηχογράφησης γιατί πρέπει να στέκεσαι ακίνητος και να μιλάς όμως εγώ κινούσα συνεχώς τα χέρια μου και χτυπούσα το μικρόφωνο. [Για ένα ηθοποιοό το να δανείζει τη φωνή του σε ένα χαρακτήρα μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων] Είναι πιο δύσκολο από το να τρέχεις, να πέφτεις από τις σκάλες και να μιλάς.

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)