του Stephen Kay
(οι δηλώσεις του σκηνοθέτη)
boogeym1.jpg
Ποτέ μου δεν είχα σκηνοθετήσει κάτι που να έχει έστω και την παραμικρή σχέση με ταινία τρόμου, αλλά μου αρέσει πολύ να βλέπω τέτοιες ταινίες. Όταν πήρα το σενάριο και έμαθα ότι ο Sam (Raimi) και ο Rob (Tapert) ήταν οι παραγωγοί είπα, "Ωραία, αν πρόκειται να κάνω ταινία τρόμου, αυτοί οι δυο είναι οι πιο κατάλληλοι άνθρωποι για να φτιάξω μια τέτοια ταινία μαζί τους!
Είναι μία ταινία τρόμου γύρω από τον αγώνα που δίνει ο Tim  (Barry Watson), ενάντια στο φόβο του. Ο 'Μπαμπούλας' είναι η προσωποποίηση του φόβου. Είναι κάτι το ασαφές, το διφορούμενο, το άγνωστο. Είναι ταυτόχρονα ένας καθολικός φόβος αλλά κι ένας απίστευτα συγκεκριμένος φόβος. Είναι διαφορετικός για τον καθένα μας και σ' αυτή την ταινία θα δούμε την ξεχωριστή, ιδιόμορφη εκδοχή φόβου που βιώνει ο Tim.
Αν συναντούσες τον Tim στο δρόμο, στο φως της μέρας, θα σκεφτόσουν ότι είναι ένας όμορφος νεαρός. Αν πήγαινες σπίτι του, μπορεί να μην το πρόσεχες στην αρχή αλλά μετά θα έβλεπες ότι δεν έχει πουθενά ούτε μια ντουλάπα, ενώ το στρώμα του κρεβατιού του ακουμπά στο πάτωμα. Αν ήσουν μαζί του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου υπάρχουν ρούχα πεταμένα στο κρεβάτι, η πόρτα της ντουλάπας μπορεί να είναι αφημένη μισάνοιχτη, πολύ πιθανά να πρόσεχες κάποια περίεργα πράγματα, καθώς βρίσκεται έξω από τη σιγουριά του κόσμου του και συνεπώς του είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθεί.

(Πηγή: Σημειώσεις για την παραγωγή)