(ένας διάλογος στο Facebook)
john-cassavetes.jpg

Ανάρτηση στις 3-2-2015
Σταύρος Τσιώλης
Αν απόψε, κοντά στα μεσάνυχτα, βρεθείτε στην αρχή τής Λεωφόρου Συγγρού και πίνετε τον καφέ σας ή το ποτό σας στο Ζαχαροπλαστείο Δεληολάνη, μην ξαφνιαστείτε που θα πεταχτεί κάποιος και θα φωνάξει: "Ποιός σκηνοθέτησε τον "Θάνατο ενός Κινέζου μπουκμέικερ;" Εσείς θα απαντήσετε -ει δυνατόν εν χορό- "ο Τζον Κασσαβέτης!" Ετσι θα τον ταπώσετε αυτόν τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη που κάνει το ερώτημα ανελλειπώς κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα τής 3ης προς 4η Φεβρουαρίου και κανένας θαμώνας του ζαχαροπλαστείου δεν βρέθηκε να τού δώσει απάντηση..
(Υ.Γ. Ο Τζον Κασσαβέτη/ John Cassavetes έφυγε από τη ζωή ξημερώνοντας η 4η Φεβρουαρίου 1989 σε ηλικία 60 ετών.)
.......................
Thomas Linaras
Αγαπητότατε Κύριε Τσιώλη, αν ζούσα στην Αθήνα, μα τη Παναγία, θα ήμουνα εκεί για να το πω-τιμώντας έτσι και τη μνήμη των αδόκητα χαμένων φίλων μου (αλλά και πολλών άλλων) αδελφών Περικλή και Γιάννη Δεληολάνη.
Να είστε πάντα καλά.
......................
Σταύρος Τσιώλης
Θωμά, οι αμέτρητοι χαμένοι φίλοι που μάς βοήθησαν να αγαπήσουμε τον κόσμο, είναι κάθε μέρα κοντά μας.. Να είσαι καλά Θωμά.


* Ο Σταύρος Τσιώλης είναι μεταξύ άλλων και σκηνοθέτης των ταινιών Παρακαλώ γυναίκες, μην κλαίτε (1992), Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά (1995), Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998).

* Ο Θωμάς Λιναράς/ Thomas Linaras είναι ένας εκ των υπευθύνων της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.