fest15.jpg
Απευθυνόμενο στο ολοένα και αυξανόμενο πλήθος πτυχιούχων Lower και Proficiency, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θέτει -εν είδει εξετάσεων- το ερώτημα "WHY CINEMA NOW?".
Καθώς ουδείς εκ των συντακτών του Cinephilia.gr γνωρίζει με επάρκεια την Αγγλική, χρειάστηκε η βοήθεια του SYSTRAN, για να γίνει κατανοήτο το ερώτημα.
Συμμετέχοντας στην πάνδημη προσπάθεια για να λυθεί η απορία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Cinephilia.gr ζήτησε από το μοναδικό συντάκτή του γνώστη ξένης γλώσσας, να απαντήσει σ' αυτό το υπαρξιακής φύσης ερώτημα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, μη γνωρίζοντας την αγγλική γλώσσα, ο συντάκτης συνέταξε την απάντησή του στη μόνη ξένη γλώσσα που γνωρίζει με επάρκεια: την κινεζική (Ο ίδιος δηλώνει με περηφάνεια ευτυχής πτυχιούχος του HSK).
Ωστόσο είναι προφανές ότι αυτή του η ενέργεια μάλλον ως επίδειξη γλωσομάθειας μπορεί να θεωρηθεί παρά ως ειλικρινή προσπάθεια επικοινωνίας.
Όπως και να έχει, για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας, δημοσιεύουμε, αυτούσια και χωρίς περικοπές, την απάντησή του στο ερώτημα.

b_505X0_505X0_16777215_00_images_2009_fest14.jpg