athina.jpg

Η νέα ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, θα κάνει την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Locarno. Η ταινία έχει τον τίτλο Chevalier και συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Locarno συμμετέχουν επίσης και οι σκηνοθέτες Andrzej Zulawski, Chantal Akerman, Hong Sang-soo, Ben Rivers.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Σάκης Ρουβάς και το σενάριο είναι της Αθηνάς Τσαγγάρη και του, επίσης βραβευμένου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις).
Η ιστορία της ταινίας  αναφέρεται σε μια παρέα αντρών, που επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος με ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα «σκοτώσουν» την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται «Chevalier». Το παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλος, εκτός του Σάκη Ρουβά, συμμετέχουν επίσης οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός και Κώστας Φιλίππογλου. Η ταινία  είναι παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.