tsiolis3.jpg

Τον τόσο ιδιαίτερο σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη όλοι τον έχουμε αγαπήσει για τη λοξή και με γούστο ματιά του στην ελληνική πραγματικότητα και για ταινίες που άφησαν το ιδιαίτερο στίγμα τους στο σώμα του ελληνικού κινηματογράφου. Την Τρίτη 30 Ιουνίου θα τον γνωρίσουμε και με κάπως… διαφορετικό τρόπο.
Η ταινία του «Ας περιμένουν οι γυναίκες», με πρωταγωνιστές τους Αργύρη Μπακιρτζή, Γιάννη Ζουγανέλη, Σάκη Μπουλά, θα προβληθεί με παράλληλη ζωντανή μουσική εκτέλεση, αναδεικνύοντας και μια άλλη δυναμική των εικόνων της, αλλά και συστήνοντας στο κοινό μια πρωτότυπη θέαση!
Το σύνολο της εκπληκτικής μουσικής ανθολογίας που ακούγεται στην ταινία θα παιχτεί ζωντανά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany». Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιόμορφα σχήματα της νέας ελληνικής σκηνής το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από τα «καταστασιακά happenings», που η ίδια η μπάντα διοργανώνει. Ο σκωπτικός τους χαρακτήρας, το απόλυτο fun των εμφανίσεων τους, η ακροβασία μεταξύ βαρύ λαϊκού τραγουδιού και έντονα ηλεκτρικής διάθεσης τους καθιστούν την καταλληλότερη επιλογή, να συνοδέψουν μέσω της δικιάς του προσέγγισης της εικόνες αλλά και την σημειολογία της μοναδικής αυτής ταινίας του Σταύρου Τσιώλη.
Το συγκρότημα αποτελούν οι Μπάμπης Μπατμανίδης (φωνή), Στέλλα Γιαλτζή (φωνή), Σταύρος Αποστολίδης (μπουζούκι, φωνή), Δημήτρης Μπαρτζώκας (κιθάρα, φωνή), Γιάννης Μπέλος (μπάσο, φωνή), Θωμάς Κωστούλας (τύμπανα), Γιώργος Δούσος (κλαρίνο), Βασίλης Αβδελάς (πλήκτρα).

Συμμετέχουν ο Αργύρης Μπακιρτζής κι ο Κώστας Σιδέρης.
Σκηνοθεσία εκδήλωσης: Άκης Κερσανίδης.

Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούολη 56430 Θεσσαλονίκη

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 Ώρα έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: 7€ (ανέργων, πολυτέκνων, φοιτητών), 10€ (προπώληση), 12€ (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Ταμείο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, viva.gr, Public, Ιανός, Παπασωτηρίου, Σάρωθρον

(δ.τ.)

Ένα τραγούδι αναφορά από την πολυμελή ορχήστρα «Babis Batmanidis Co(m)pany» στην ταινία -αλήθεια του Σταύρου Τσιώλη

Babis Batmanidis Co(m)pany- Ας περιμένουν οι γυναίκες ...