philip-seymour-hoffman.jpg

Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ηθοποιούς έφυγε από τη ζωή.
Ο  κινηματογραφικός και θεατρικός ηθοποιός και σκηνοθέτης Philip Seymour Hoffman/ Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου του 2014, όπως μεταδίδουν μέσα μαζικής ενημέρωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Υπήρξε ένας ηθοποιός τεράστιας εμβέλειας, του οποίου η ογκώδης σωματική διάπλαση δημιουργούσε μια αντίθεση με μια κινηματογραφική παρουσία που χαρακτηριζόταν από ευαισθησία, λεπτότητα και χάρη.
Σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο βραβευμένος ηθοποιός πέθανε, κατά τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, από υπερβολική δόση ναρκωτικών. «Είναι προφανές ότι πρόκειται για υπερβολική δόση. Η σύριγγα ήταν στο χέρι του», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ηθοποιός βρέθηκε στο μπάνιο του διαμερίσματός του στην περιοχή West Village του Μανχάταν, από έναν φίλο του, ο οποίος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του και τον αναζήτησε στο διαμέρισμά του. Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου, βρήκαν μία σύριγγα στο μπράτσο του και δίπλα έναν φάκελο που περιείχε ηρωΐνη. Ο Χόφμαν είχε ακολουθήσει θεραπεία για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά, στο παρελθόν και είχε μιλήσει για αυτό το θέμα σε συνέντευξή του.
Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1967 στη Νέα Υόρκη από τη Μέριλιν Ο’ Κόνορ, δικηγόρο και ακτιβίστρια υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων και τον Γκόρντον Χόφμαν, στέλεχος μεγάλης εταιρίας εκτυπωτών. Είχε δύο αδελφές και έναν αδελφό - ο οποίος, μάλιστα, είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης).
Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος είχε διακριθεί ιδίως για την ερμηνεία του στο ρόλο του Τρούμαν Καπότε, για την οποία είχε τιμηθεί με το βραβείο Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το 2006 κι ήταν επίσης τρεις φορές υποψήφιος για το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου, ήταν 46 ετών.
Είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες όπως: Twister (1996), Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997), Ευτυχία (Happiness, 1998), Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowski, 1998), Μανόλια (Magnolia, 1999), Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley, 1999),  Τruman Capote (2005)- Βραβείο Οσκαρ, Πριν ο Διάβολος καταλάβει ότι πέθανες (Before the Devil Knows You’re Dead, 2007), Η συνεκδοχή της Νέας Υόρκης (Synecdoche, New York, 2008), Αμφιβολία (Doubt, 2008), Aι ειδοί του Μαρτίου (The ides of March, 2011), The Master (2012)
Ο Philip Seymour Hoffman το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία Jack Goes Boating.