(Δάσος)
του  Benedek Fliegauf
forest1.jpg

Μια νεαρή γυναίκα, η Kati, επιστρέφει στο διαμέρισμά της και βρίσκει τη φίλη της Barbara και έναν άντρα να κοιμούνται μαζί μ' ένα σκύλο και ένα μπιτόνι βενζίνης. Δύο άντρες συζητούν για ένα περίεργο κατοικίδιο που όμως δεν βλέπουμε. Ένας άντρας με τη σύζυγό του συζητούν για το πως συμπεριφέρονται στη δεκάχρονη κόρη τους. Δίπλα σε ένα ποτάμι δύο άντρες διηγούνται σε μία κοπέλα μία ιστορία σχετικά με ένα ατύχημα και ένα γατόψαρο. Ένα ζευγάρι φιλονικεί για το περιεχόμενο του σακιδίου του άντρα και τον φίλο του που έχει πεθάνει. Μία νεαρή γυναίκα αφηγείται στο αγόρι της ένα ενοχλητικό όνειρο. Η Kati και η Barbara σ'  ένα δάσος και τσακώνονται επειδή η Barbara έχασε το χάρτη. Το νεαρό ζευγάρι καθισμένο γύρω από μια φωτιά και φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι τριγύρω.
Στο κατάλογο του φεστιβάλ του Τορόντο αναφέρεται: "Το αινιγματικό “Forest” που κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Ουγγαρίας αιωρείται προκλητικά ανάμεσα σε μια χωρίς ρυθμό κωμωδία και σ' ένα σκοτεινό δράμα.
Εικόνες πλήθους που βρίσκεται έξω από ένα εμπορικό κέντρο της Βουδαπέστης, μία σειρά από επτά βινιέτες οι οποίες, με ανησυχητική οικειότητα, δίνουν το πορτραίτο της «ψυχής της πόλης»: ένας ξένος που εισβάλλει στο διαμέρισμα μιας γυναίκας, επιμένοντας να πάρει το σκύλο του, ένας πατέρας που εκφράζει τις ανησυχίες του για την ωριμότητα της κόρης του και που καταλήγει σε μία νοσηρή εμμονή για το σώμα της, μία νεαρή γυναίκα που στοιχειώνεται από την ανάμνηση της γιαγιάς της.
Η κάμερα του Fliegauf, με σχολαστικότητα, επικεντρώνεται στα πρόσωπα, τα χέρια, σε χειρονομίες γεμάτες νόημα και δυσάρεστες στιγμές, δημιουργώντας μία αναπάντεχα τρομακτική κλειστοφοβική αίσθηση για τα φαινόμενα".
Ο σκηνοθέτης της ταινίας Benedek Fliegauf δηλώνει: “Συνεχώς υποδυόμαστε ρόλους, και με ενδιαφέρουν οι στιγμές όταν κάτι μας εμποδίζει να υποδυθούμε τους φυσιολογικούς μας ρόλους. Σε αυτές τις στιγμές κάνει την εμφάνισή του ο πραγματικός μας εαυτός, η αυτοπεποίθησή μας εξαφανίζεται και συνειδητοποιούμε σιγά σιγά τι είναι αυτό που μας τρομάζει περισσότερο. “

(πηγή δελτίο τύπου)