της Alicia Scherson
play1.jpg
Το Play της Alicia Scherson (Αλίσια Σέρσον) είναι μια ταινία περιήγησης μέσα στο αστικό τοπίο, με κεντρικό πρόσωπο μια νεαρή κοπέλα, η οποία ανακαλύπτοντας ένα walkman θα ανακαλύψει περιπλανώμενη στους αγνώστους δρόμους μιας πόλης ένα νέο κόσμο συναισθημάτων. Παράλληλα είναι και μια ταινία συνάντησης δυο μοναχικών ανθρώπων με φόντο μια αφιλόξενη πόλη.
Η Cristina κι ο Tristan ζουν στην ίδια πόλη το Santiago de Chile, αλλά σε δυο πολύ διαφορετικούς κόσμους. Εκείνη ζει σε μια φτωχική γειτονιά της πόλης, όπου φροντίζει έναν ηλικιωμένο Ούγγρο. Στον ελεύθερό της χρόνο παίζει ιαπωνικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και φλερτάρει με τον κηπουρό της γειτονιάς. Ο Tristan ζει σ’ ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα, με την όμορφη γυναίκα του η οποία πρόκειται να τον αφήσει για κάποιον άλλον. Η ζωή του Tristan σιγά-σιγά καταρρέει. Σ' ένα σοκάκι κάποιος του επιτίθεται και του κλέβει την τσάντα, όμως η Cristina θα τη βρει. Τα περιεχόμενά της θα της ανοίξουν την πόρτα σ’ έναν άλλο κόσμο. Φορώντας τα ακουστικά του i-Pod του και καπνίζοντας τα τσιγάρα του, η Cristina αρχίζει να ακολουθεί τα ίχνη του στους δρόμους της πόλης …
play2.jpgΗ Alicia Scherson γεννήθηκε στο Santiago της Χιλής το 1974. Σπούδασε βιολογία και στη συνέχεια σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου της Κούβας, EICTV. Το 1999 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πανεπιστήμιο του Ιλλινόι στο Σικάγο. Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν προβληθεί και διακριθεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Το 2002, επέστρεψε στο Santiago, όπου διδάσκει κινηματογράφο.
Το Play είναι η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία και εξαιτίας της βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Tribeca της Νέας Υόρκης.