Έθνος χωρίς γυναίκες
του Manish Jha
(το σημείωμα του σκηνοθέτη)
nation2.jpg

Οταν ξεκίνησα να γράφω το σενάριο με όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου και όλα αυτά που ήθελα να πω, συνειδητοποίησα πως είχα φτάσει τις 200 σελίδες. Εκανα μιας μέρας διάλειμμα, το σκέφτηκα καλύτερα , επικεντρώθηκα, και το ξαναδούλεψα μειώνοντάς το σε 70 πολύ καλά δουλεμένες σελίδες.
Οσον αφορά στους ηθοποιούς, τους είχα ήδη στο μυαλό μου, καθώς έγραφα το σενάριο (τουλάχιστον το κύριως cast). Πολλές όμως απο τις πιθανές πρωταγωνίστριες, σοκαρίστηκαν και φοβήθηκαν να ενσαρκώσουν το ρόλο της Κάλκι, ακριβώς επειδή o τρόπος που οι άνδρες την μεταχειρόζονται, ήταν βάναυσος. Η Tulipp Joshi δέχθηκε την πρόκληση και μπορώ να πω πως αποδείχθηκε άνω των προσδοκιών .
Παρά το γεγονός πως ήμουν ακόμα πολύ νεός στην κινηματογραφική βιομηχανία της Ινδίας και δεν γνώριζα πολύ κόσμο, κατάφερα να έχω στο πλάι μου το καλύτερο τεχνικό συνεργείο που θα μπορούσε ένας πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης να ζητήσει. Αυτό το οφείλω ειδικά στους παραγωγούς μου . Ηταν πολύ ενδιαφέρον να συνεργαστώ με τον, σε εθνικό επίπεδο βραβευμένο κινηματογραφιστή, Venu .
nation1.jpgH ταινία γυρίστηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό το Renai στην περιοχή Madhya Pradesh . Tα σπίτια των υψηλών και χαμηλών καστών,το σχολείο του χωριού, η ύπαιθρος ήταν όλα σαν να υπήρχαν μόνο για την ταινία μου και ήταν όλα αυτά ακριβώς που είχα φανταστεί. Η τοποθεσία είναι στην πραγματικότητα ένας χαρακτήρας από μόνη της και συνέβαλε πάρα πολύ στη συνολική ματιά της ταινίας.
Μόλις ξεκινήσαν τα γυρίσματα, έκανα μία προσπάθεια να έχω όσο το δυνατόν λιγότερους διαλόγους, καθώς προσωπικά δεν μου αρέσουν οι φλύαρες ταινίες, και προτιμώ να αφήνω τις εικόνες και τη σιωπή να μιλούν από μόνες τους. Επίσης, εφόσον οι περισσότεροι ηθοποιοί της ταινίας προέρχονται από το θέατρο, αποφάσισα να έχω όσο το δυνατό λιγότερα «κοψίματα» cuts, προκειμένου να τους αφήσω όλο τους τον αυθορμητισμό .
Ολοκληρώσαμε την ταινία 2 μέρες πριν απο την προγραμματισμένη ημερομηνία. Στο σημείο αυτό θα πρεπει να επαινέσω δύο βασικούς συντελεστές: τους ενδυματολόγους και το καλλιτεχνικό τμήμα .
Πιστεύω πως ήμουν αρκετά ειλικρινής, ώστε να δημιουργήσω μία ταινία μέσα από την καρδιά μου. Ελπίζω το κοινό να εκτιμήσει την ειλικρίνεια και τη σκληρή δουλειά μας.