του Pan Nalin
valley2.jpg
Η δεύτερη ταινία του Pan Nalin (μετά το Samsara) είναι μια ερωτική ιστορία με φόντο ένα εξωτικό τόπο –τα Ιμαλάια - με έντονα τα στοιχεία από τις απόκρυφες πρακτικές του Βουδισμού και του Ινδουισμού.
Μια φορά και ένα καιρό στην Ανατολή... Στα ψηλότερα περάσματα των Ιμαλαΐων, ο Jalan και η συμμορία του κερδίζουν τα προς το ζειν ληστεύοντας ταξιδιώτες. Όλα αλλάζουν όταν όμως εμφανίζεται η Ushna μετά από μία επιδρομή σε ένα καραβάνι. Η Ushna προτείνει να τους βοηθήσει στις ληστείες τους, υπό τον όρο να μη την ρωτήσουν ποτέ γιατί και πως και εκείνη θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Η Ushna οδηγεί την συμμορία κερδίζει τον σεβασμό των ανδρών και τον θαυμασμό του Jalan, ο οποίος την ερωτεύεται παθιασμένα. Καθώς η επιτυχία τους αυξάνεται ο Jalan και η Ushna προχωρούν ακόμα πιο πέρα. Εκτός από τα υλικά αγαθά που λήστευαν, κλέβουν και στοιχεία που δεν θα έπρεπε ποτέ να πειραχτούν, όπως την ενέργεια, την τύχη ακόμα και τις δυνάμεις του νόμου της βαρύτητας. Έτσι οι δύο τους περνούν όλα τα όρια και τα σύνορα του φυσικού στο πεδίο του υπερφυσικού, μέχρι που η μοίρα δίνει ένα ξαφνικό τέλος στην αρπακτική τους περιπέτεια….
Η Κοιλάδα των Λουλουδιών, γνωστή ως ‘ο κήπος στην κορυφή του κόσμου’ είναι μια τοποθεσία των Ιμαλαΐων στην Uttaranchal India. Η μοναδική πρόσβαση σε αυτή την περιοχή είναι με πεζοπορία 7 ημερών μέσα από το Garhwal των Ιμαλαΐων. Εκεί, λιβάδια από πολύχρωμα, άγρια λουλούδια έρχονται σε αντίθεση με τις κάτασπρες χιονισμένες κορυφές των βουνών, όπου ο Ινδός θεός Hanuman, λέγεται ότι μάζεψε βότανα που χαρίζουν την ζωή προκειμένου να ζωντανέψει ξανά τον μικρότερο αδελφό του Rama. Ο θρύλος λέει ότι είναι ο τόπος που υπάρχουν τα ξωτικά και οι νύμφες, συχνά με την συντροφιά ανθρώπων και θείων εραστών.
Η ταινία Valley of Flowers (Το Μυστικό στην Κορυφή του Κόσμου) είναι ένα παραμύθι των Ιμαλαΐων για την αγάπη που παλεύει ενάντια στο αναπόφευκτο του θανάτου, μια ιστορία που ξεκινάει στις κορυφές των Ιμαλαΐων στις αρχές του 19ου αιώνα και φτάνει μέχρι το σημερινό Τόκυο με τους αλλόφρονες ρυθμοί της υπερμοντέρνας καταναλωτικής κουλτούρας και τη ζούγκλα του neon αλλά και την πίστη στις παλιές παραδόσεις. Η ταινία βασίζεται στο έργο της Alexandra David-Neel "Magie d'Amour et Magie Noire".

(πηγή δελτίο τύπου)