της Nadine Labaki
(οι δηλώσεις της σκηνοθέτιδας)
caramel2.jpg

Για τη Nisrine (Νισρίν)
Η εικοσιοχτάχρονη Νισρίν, είναι φίλη της Λαγιάλ και δουλεύει στο κομμωτήριο. Ετοιμάζεται να παντρευτεί έναν άντρα, μουσουλμάνο, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι δεν είναι παρθένα. Αυτό αποτελεί και το μεγάλο της πρόβλημα.
[Η Yasmine Elmasri που υποδύεται τη Nisrine] Δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός. Είναι μια πολύ καλή φίλη που γνώρισα στο Παρίσι, σπούδασε Καλές Τέχνες και ανατολίτικους χορούς. Ο ρόλος της είναι απόλυτα ταυτισμένος με τη ζωή της.

Για τη Layale (Λαγιάλ)
Η Λαγιάλ είναι η τριαντάρα ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου που μένει με τους γονείς της (όπως άλλωστε όλες οι ανύπαντρες κοπέλες που μένουν στη Βηρυτό). Είναι ένα κορίτσι παραδοσιακό, με βαθιά χριστιανική πίστη, που όμως τα 'χει με έναν παντρεμένο. Η ζωή της, είναι ενδεικτική του διχασμού που επικρατεί σε αυτή τη χώρα.

Για τη Rima (Ρίμα)
Η εικοσιτετράχρονη Ρίμα , δεν είναι μια τυπική υπάλληλος κομμωτηρίου. Η Ρίμα, είναι ένα λιγομίλητο και εσωστρεφές αγοροκόριτσο που δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη παρέα του κομμωτηρίου. Στη διάρκεια της ταινίας συνειδητοποιούμε ότι έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν το έχει συνειδητοποιήσει και η ίδια.
[Η Joanna Moukarzel που υποδύεται τη Rima] Στην πραγματικότητα δουλεύει σε μια εταιρία με ηλεκτρικές συσκευές.
caramel1.jpg
Για τη Rose (Ρόουζ)
Η Ρόουζ είναι η γειτόνισσα του κομμωτηρίου. Χριστιανή και αυτή στη θρησκεία δεν παντρεύτηκε ποτέ, για να φροντίσει την αγαπημένη της αδελφή. Όταν μια μέρα θα της χτυπήσει την πόρτα ο έρωτας αυτή θα του γυρίσει την πλάτη....
[Η Sihame Haddad που υποδύεται τη Rose] Στην πραγματικότητα είναι νοικοκυρά.

Για τη Jamale (Τζαμάλ)
Η Τζαμάλ είναι μια από τις καλύτερες πελάτισσες του κομμωτηρίου. Έχει γίνει φίλη με όλες τις κοπέλες αφού επισκέπτεται τόσο συχνά το κομμωτήριο, καθώς έχει το φόβο ότι γερνάει. Αντιπροσωπεύει πολλές Λιβανέζες γυναίκες. Η εξωτερική εμφάνιση στις γυναίκες παίζει πολύ μεγάλη σημασία στη χώρα μας. Η Τζαμάλ, θυσίασε όλη της τη ζωή για την οικογένειά της μέχρι που ανακάλυψε ότι ο άντρας της την απατούσε με μία κοπέλα κατά πολλά χρόνια μικρότερή της. Η ίδια, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να λάμψει και θέλει να παίξει στο θέατρο.
Η Gisele Aouad που υποδύεται την Jamale δουλεύει στην παραγωγή, είναι ένας πολύ ανοιχτόκαρδος και γενναιόδωρος άνθρωπος.

Για τη Lili (Λίλι)
Η Λίλι είναι ένα θείο δώρο. Τον χαρακτήρα της τον εμπνεύστηκα από μια γυναίκα που είχα γνωρίσει κάποτε. Είχε ερωτευτεί έναν Γάλλο αξιωματικό και όταν αυτός έφυγε, της έγραφε καθημερινά γράμματα τα οποία όμως της έκρυβαν οι γονείς της. Όταν πλέον τα ανακάλυψε, ήταν πια αργά....Η ηθοποιός που κάνει την Λίλι, είναι ογδόντα πέντε χρονών, χριστιανή που μιλάει μόνο αραβικά και είναι η Λίλι που πάντα ονειρευόμουν..
[Η Aziza Semaan που υποδύεται την Lili] Στην πραγματικότητα είναι σοφή και πολύ αστεία.

Για τους άντρες της ταινίας
Είναι όλοι τους τρυφεροί, ρομαντικοί και καλοί. Έτσι θα ήθελα να είναι και στην πραγματικότητα...


(πηγή δελτίο τύπου)