του S. Craig Zahler
(το σημειώμα του σκηνοθέτη)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1718_brawl-in-cell-block-99.jpg

    Είμαι πολύ περήφανος για το Brawl in Cell Block 99, τη δεύτερη ταινία μου ως συγγραφέας, σκηνοθέτης και συν-συνθέτης. Σε αυτή την ταινία, μετά από το «Τσεκούρι από κόκαλο» (Bone Tomahawk) είναι μαζί μου οι παραγωγοί Jack Heller και Dallas Sonnier, ο κινηματογραφιστής Benji Bakshi, ο σχεδιαστής παραγωγής Freddy Waff, ο συντάκτης Greg D'Auria, ο συνεργάτης μου και συνθέτης Jeff Herriott και οι ηθοποιοί Fred Melamed και Geno Segers.
    Σε αυτή την ταινία ένιωσα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου απ’ ότι στο ντεμπούτο μου. Πιο συγκεκριμένα, είχα την μεγάλη τύχη να συνεργαστώ με τον Vince Vaughn, ο οποίος πρωταγωνίστησε και υπερέβη τις ήδη μεγάλες προσδοκίες μου για αυτόν τόσο ως ηθοποιός όσο και ως άνθρωπος. Οι φαν του Vaughn θα τρελαθούν από τον ρόλο του ως πρώην μποξέρ και βαποράκι με το όνομα Bradley Thomas. Σπάνια οι ηθοποιοί μεταμορφώνονται τόσο πειστικά ώστε να φτάσουν στο βαθμό που κάνει ο Vaughn σε αυτό το ρόλο, μια ερμηνεία που είναι εξίσου αρρενωπή αλλά και εκλεπτυσμένη. Το ίσως πιο εντυπωσιακό για μένα ήταν πόσο καλά αντεπεξήλθε σωματικά στον απαιτητικό και κάπως επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο θέλησα να τραβήξω όλες τους αγώνες, οι οποίες χορογραφήθηκαν από τον πολύ ταλαντούχο Drew Leary. Όλοι οι αγώνες εκτελούνται από αυτόν και τους άλλους ηθοποιούς με πολύ λίγες περικοπές και μηδενικό μοντάζ μετά την παραγωγή.
    Η ταινία ακολουθεί τον Bradley μέσα από τραγωδίες, επιτυχίες, μυστήριο και βία, αλλά είναι η σχέση του με τη γυναίκα του Lauren αυτή που κρατά τον παλμό της ιστορίας. Η Jennifer Carpenter υποδύεται αυτό το ρόλο – κλειδί και αποδεικνύει ακόμα μία φορά την αξία της και την ικανότητά της να μεταμορφώνεται. Επίσης, στο Brawl in Cell Block 99 είχα την τύχη να δουλέψω με τον Don Johnson, στο ρόλο του Warden Tugs. Η χαρακτηριστική του φωνή και το χάρισμα του παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο με τη δουλειά του ως ηθοποιός να γίνεται όλο και πιο επιλεκτική και ξεχωριστή.
    Τέλος, σε αυτή την ταινία πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα όνειρό μου: να γράψω μουσική soul μαζί με τον συνεργάτη μου Jeff Herriott, για τo OST της ταινίας. Τα κομμάτια ερμηνεύτηκαν από μερικούς από τους μύθους της soul όπως οι The O’Jay’s and Butch Tavares, καθώς και νεότερους όπως ο Adi Armour.
    Με λίγα λόγια… όλα τα παραπάνω στοιχεία έρχονται και συνθέτουν αυτόν τον περίεργο και άγριο κόσμο του Brawl in Cell Block 99.
    Εσείς απλά ετοιμαστείτε.


(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)