(Η Μάγκι έχει σχέδιο)
της Rebecca Miller
(οι δηλώσεις των συντελεστών)
b_505X0_505X0_16777215_00_images_1617_maggies-plan.jpg

Greta Gerwig, ηθοποιός
[Η ιστορία] Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που ερωτεύονται και μετά παύουν να είναι ερωτευμένοι και ξαναβρίσκονται και τίποτα δεν είναι τέλειο ή κοινότοπο - ποτέ δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο.
(...) Υπήρχε κάτι ενδιαφέρον στη Maggie που δεν λειτουργεί καθόλου υπό το καθεστώς της σύμβασης ή της ενοχής. Η Maggie είναι ρεαλίστρια, και υπάρχει κάτι πραγματικά  μεθυστικό σχετικά με την ικανότητα της να κινείται στον κόσμο χωρίς να αισθάνεται ότι πρέπει να λειτουργεί με βάση την ενοχή. Αισθάνεται σαν ένα πολύ ξεχωριστό πνεύμα.

Rebecca Miller, σεναριογράφος & σκηνοθέτις
Κοίταζα διάφορα βιβλία. Ήθελα κάτι που να διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και να είναι αστείο. Συναντήθηκα με την Karen (Rinaldi) και είχε γράψει μια ιστορία μέσα στην ιστορία, που ήταν ωραία ιδέα για το σενάριο. Οπότε βάσισα το σενάριο σε αυτή την ιδέα.
Πριν ακόμα μου δώσει το βιβλίο η Karen, είχα συναντηθεί με την Julianne Moore και μιλούσαμε για το πόσο περίπλοκο μπορεί να είναι το διαζύγιο. Και κατάλαβα ότι μερικές φορές οι άνθρωποι σχηματίζουν δεύτερες οικογένειες και ενδιαφέρθηκα για το χάος που προκύπτει στα πρακτικά ζητήματα. Και πόσο σχετικό είναι αυτό με όλες τις ενήλικες ζωές.
(...) Οι ταινίες μου είναι συνήθως δραματικές, αλλά κατάλαβα ότι μπορώ να ανατρέψω αυτή την ισορροπία. Έχει δραματικό στοιχείο αυτή η ταινία, αλλά η κωμωδία επικρατεί. Νομίζω ότι όσο μεγαλώνω, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη για κωμωδία: είναι απαραίτητη, όπως και ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ και η συγχώρεση. Όσο ωριμάζω ως άνθρωπος και καλλιτέχνης, βλέπω πόσο βαθιά μπορεί να είναι η κωμωδία. Υποτάχθηκα στην επιθυμία να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους με αυτή την ταινία.
(...) Το χτίσιμο της Maggie ήταν πολύ ανανεωτικό για μένα. Η Maggie κινητοποιείται από την ανάγκη να είναι ειλικρινής. Η ιστορία έχει κίνητρο την επιθυμία να μην πηγαίνει χαμένη η ζωή, μια επιθυμία να κάνεις το σωστό.
(...) Στην ταινία, η Maggie μαθαίνει ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα στη ζωή ή στις ζωές των άλλων. Πρέπει στα αλήθεια να παραδίνεσαι στο μυστήριο του σύμπαντος. Και όταν η Maggie ενστερνίζεται το μυστήριο του σύμπαντος, τότε επιβραβεύεται...

(πηγή σημειώσεις για την παραγωγή)