του John Curran
tracks.jpg

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ρόμπιν Ντέιβιντσον/ Robyn Davidson. Το 1977, η τότε 27χρονη Ρόμπιν Ντέιβιντσον διήνυσε 2700 χιλιόμετρα στην αυστραλιανή έρημο, -από το Alice Springs στο Uluru και από κει στον Ινδικό Ωκεανό-, έχοντας ως μοναδικό σύντροφο τον σκύλο της και τέσσερις απρόβλεπτες καμήλες. Ο νεοϋορκέζος φωτογράφος Ρικ Σμόλαν ανέλαβε να καταγράψει , με το φωτογραφικό του φακό και για τις ανάγκες του περιοδικού National Geographic, αυτήν την επική περιπλάνηση στην άγρια φύση. Ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο ιδιαίτερα άτομα αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη φιλία…
Πορτραίτο ενός μοναδικού προσώπου, αλλά και περιπετειώδης αφήγηση ενός εξαιρετικού ανθρώπινου επιτεύγματος, η ταινία έχει στο κέντρο της θεματικές όπως η αναζήτηση των προσωπικών ορίων, το ταξίδι ως μια εξωτερική, αλλά και ως μια εσωτερική περιπλάνηση, η σκληρή μοναξιά, το άγριο τοπίο της ερήμου και οι δυναμικές του.
Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο καλτ βιβλίο της Ρόμπιν Ντέιβιντσον, ένα βιβλίο που εξελίχθηκε σε εμβληματικό της αυστραλιανής κουλτούρας, αφού διδάσκεται στα σχολεία της χώρας.
Με τους Mia Wasikowska, Adam Driver.

Σ.